miercuri, 16 aprilie 2008

Membrii Asociaţiei

Membrii Asociaţiei sunt: membrii fondatori, membrii titulari, membrii de onoare şi membrii simpatizanţi. Membrii fondatori sunt considerate persoanele care au participat cu aport material la înfiinţarea Asociaţiei şi au semnat „Adeziunea” la prezentul Statut. Numele lor figurează în tabelul cuprins în actul de constituire şi Statutul Asociaţiei. Membrii fondatori plătesc cotizaţie, iar votul lor este prioritar în cazul votului decisiv. Membrii titulari cooptaţi ulterior sunt consideraţi cei care devin membrii ai Asociaţiei în condiţiile prevăzute de statut. Pentru a dobândi calitatea de membru titular cooptat ulterior este necesară cererea scrisă a persoanei în cauză, recomandarea a doi membrii activi ai Asociaţiei şi aprobarea Adunării generale a Asociaţiei. Membrii de onoare sunt personalităţi care prin autoritatea morală şi suport financiar contribuie la dezvoltarea şi afirmarea pe plan local, naţional şi internaţional a Asociaţiei.
Cererile de adeziune se aprobă nominal de către Consiliul Director. Poate fi cooptată în calitate de asociat orice altă persoană care aderă la statutul Asociaţiei, cu majoritatea de voturi a adunării generale a asociaţiei întrunită în şedinţă ordinară, pe baza cererii de înscriere, după practicarea unei perioade de voluntariat considerată suficientă în vederea probării abilităţilor candidatului la asociere. Pot deveni membrii ai Asociaţiei persoanele fizice sau juridice române sau străine care recunosc şi respectă Statutul acesteia şi acţionează pentru realizarea obiectivelor sale.

Calitatea de asociat se pierde din cauză de deces, demisie, desfiinţarea asociaţiei, concediere sau excludere. Orice membru asociat sau orice membru al Consiliului director, poate fi exclus sau concediat, cu excepţia Preşedintelui şi a Vicepreşedintelui, care sunt şi membrii fondatori ai Asociaţiei, cu sau fără a i se oferi o justificare, la votul exprimat în acest sens a jumătate plus unu din numărul celor întruniţi statutar în adunarea generală, la cererea majorităţii simple a membrilor fondatori, dar cu condiţia ca înştiinţarea prealabilă întrunirii să conţină acest obiectiv, şi cu ascultarea prealabilă în cadrul întrunirii a celui a cărui excludere sau concediere se are în vedere.


Vino si tu alaturi de noi!



Niciun comentariu: